Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt: Postignut dogovor o vremenskom roku za pregovore Srbije i EU

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt izjavio je večeras da je na sastanku šefova diplomatije EU postignut dogovor o vremenskom roku za početak pristupnih pregovora sa Srbijom.  Na pitanje novinara da li to znači datum, Bilt je rekao: "Ne, to je vremenski rok".  Savet ministara EU razgovarao je danas o davanju datuma Srbiji za početak pregovora o članstvu. Većina šefova diplomatija, prema  izvorima zasedanja, bila je da se Srbiji odredi datum, čemu se  ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Datum do juna

Izvor: Danas, 12.Dec.2012, 19:30

Mihael Špindeleger, vicekancelar i ministar spoljnih poslova Austrije, u ekskluzivnoj izjavi za Danas je potvrdio da je njegova zemlja na dvodnevnom sastanku Saveta EU bila jedan od najglasnijih zagovornika stava da je Srbija zaslužila da što pre dobije datum početka pregovora o pristupanju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.