BiH predaje zahtev za članstvo u EU

Izvor: Studio B, 14.Feb.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH predaje zahtev za članstvo u EU

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović će u ime BiH predati zahtev za članstvo u Evropskoj uniji (EU) ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu, najavljeno je iz Predsedništva BiH.

Ceremonija predaje zahteva BiH za članstvo u EU, holandskom predsedništvu Saveta EU biće održana u Briselu. 

Svečanosti će prisustvovati i visoka predstavnica EU za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han. 

Nakon predaje zahteva Čović će imati odvojene susrete sa Hanom i šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, a prisustvovaće i ;prijemu povodom formalne predaje zahteva za članstvo u EU, čiji će domaćini biti hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu i izvestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda.

BiH poslednja je od zemalja Zapadnog Balkana koja predaje zahtev za članstvo u EU.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH sutra podnosi zahtev za članstvo u EU!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović sutra će u ime BiH predati zahtev za članstvo u Evropskoj uniji (EU) ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu, najavljeno je iz Predsedništva BiH...Ceremonija predaje zahteva BiH za članstvo u EU, holandskom predsedništvu...

Nastavak na Kurir...

Čović u ime BiH predaje zahtev za članstvo u EU

Izvor: Akter, 14.Feb.2016

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović će uime BiH sutra predati zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu, najavljeno je iz Predsedništva BiH..Svečana ceremonija predaje zaheva Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.