Izvor: B92, 01.Mar.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH predaje kandidaturu za EU

Sarajevo -- Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj najavio je da će BiH krajem godine podneti molbu za članstvo u Evropskoj uniji.

Alkalaj je u nedelju u Briselu, gde je razgovarao sa komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom, istakao da BiH ne može sebi dozvoliti dalja kašnjenja na putu prema Evropskoj uniji, prtenosi Dnevni avaz.

Želimo do kraja ove godine da podnesemo zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nam se dodeli kandidatura, jer nam to omogućava nastavak reformi. Ako to ne uspemo, gubimo dodatne dve godine.

Trebalo bi da, u dogovoru s Evropskom komisijom, odradimo potrebne uslove, odgovorimo na par hiljada pitanja Upitnika i predamo aplikaciju do kraja 2010. godine,rekao je Alkalaj.

Dosad je izgubljeno oko godinu i po dana na putu prema evropskim integracijama, rekao je Alkalaj i podsetio da u oktobru dolaze izbori, a nova vlada će se formirati u martu ili aprilu, nakon čega nastupaju godišnji odmori.

Alkalaj kaže da je zbog izgubljenog vremena tokom rata BiH možda i poslednja u regionu u napredovanju prema NATO i EU.

File generalno ima sluha za BiH i želi je što pre videti u Evropskoj uniji, rekao je Alkalaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH će podneti zahtev za članstvo u EU do kraja godine

Izvor: Southeast European Times, 28.Feb.2010, 20:26

28/02/2010..BRISEL, Belgija -- Ministar inostarnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Sven Alkalaj izjavio je u petak (26. februar) da će njegova zemlja podneti zahtev za članstvo u EU do kraja ove godine. On je to rekao posle sastanka sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fuelom u Briselu. Alkalaj...

Nastavak na Southeast European Times...

BiH predaje kandidaturu za EU

Izvor: EMportal, 01.Mar.2010

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj najavio da će BiH krajem godine podneti kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.