Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martony: Pregovore s Hrvatskom zaključiti do 30. juna

Mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martony izjavio je u Bruxellesu u vanjskopolitičkom odboru Europskog parlementa da je moguće zatvoriti sva preostala poglavlja u pristupnim pregovorima s Hrvatskom do 30. juna u ponoć. Ustrajavanje  Mađarske da se pregovori dovrše do kraja njezina predsjedništva "nije stvar nacionalnog prestiža ili skupljanja trofeja nego je to u interesu i EU-a i kandidatskih zemalja" rekao je Matony. Radna skupina Vijeća EU-a za proširenje ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Martonji: BiH među težim slučajevima

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2011

BRISEL - Janoš Martonji, ministar spoljnih poslova Mađarske koja predsjedava EU do kraja juna, izjavio je u obraćanju Evropskom parlamentu da je napredovanje zemalja zapadnog Balkana neuravnoteženo i da su "teži" slučajevi BiH, Kosovo i Albanija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.