Bez privatizacije lokalnih medija

Izvor: Akter, 21.Mar.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez privatizacije lokalnih medija

Demokratska stranka Srbije odlučno se protivi privatizaciji i gašenju lokalnih medija, koje se sprovodi u saglasnosti sa Evropskom unijom, i upozorava na opasnu odluku Nacionalnog saveta Albanaca da se formira Radio-televizija u Bujanovcu koja će emitovati program samo na albanskom jeziku

Tako će Srbi u Bujanovcu, koji čine 34 odsto stanovništva opštine, po zakonu ostati bez lokalne, opštinske televizijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i radio stanice, a dobiće Radio-televiziju Nacionalnog saveta Albanaca, saopštila je DSS.

Ta stranka ističe da je ne čudi postojanje pune saglasnosti srpske vlasti i administracije EU u tom pitanju, kao i mnogo čemu drugom što je interes Brisela i Vašingtona, a suprotno interesima Srbije.

Najmanje čudi što predstavnici EU zatvaraju oči pred kršenjem Ustava u Srbiji, jer im je jedino važno da Albanci i nacionalni saveti drugih manjina mogu da osnivaju svoje medije i da se mediji privatizuju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.