Bez preporuka EU Podgorici o izvozu u Rusiju

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez preporuka EU Podgorici o izvozu u Rusiju

Crnogorska vlada do sada nije službeno dobila od EU nikakve preporuke o ekonomskim odnosima sa Rusijom u novonastaloj situaciji ruskog embarga, ali će Podgorica poštovati politiku EU, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Crna Gora kao kandidat za članstvo u EU svoju spoljnu politiku je potpuno uskladila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa stavovima EU, navodi se u saopštenju koje je objavila RTCG, aprenosi Tanjug.

"U tom smislu, uobičajenim diplomatskim kanalima do sada nije dostavljena prepruka, pismo vezano za ekonomske odnose sa Rusijom", navedeno je u saopštenju.

Portparol komesara za proširenje Štefana Filea, Petar Stano, na brifingu za novinare je ponovio da EU očekuje od trećih zemalja i kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

EU i SAD su krajem jula poslednji put pooštrile sankcije Rusiji pojačavajući pritisak na njenu naftnu industriju. Prethodne ekonomske sankcije su bile fokusirane prvenstveno na vojni i bankarski sektor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.