Bez dodatnih sankcije Rusiji ove nedelje

Izvor: Akter, 17.Mar.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dodatnih sankcije Rusiji ove nedelje

Evropska unija na predstojećem samitu neće uvesti dodatne sankcije Rusiji jer se mirovni sporazum iz Minska uglavnom poštuje, saopštila je Letonija, predsedavajuća Evropskom unijom

Šef letonske diplomatije Edgars Rinkevic izjavio je da ne očekuje razmatranje dodatnih sankcija Rusiji na dvodnevnom samitu EU koji počinje u četvrtak.

"Primenjuju se prvi elementi sporazuma iz Minska", rekao je Rinkevic.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Evropska unija je 16. februara, dan posle stupanja na snagu prekida vatre u istočnoj Ukrajini, na crni spisak zbog umešanosti u ukrajinsku krizu dodala još 19 lica, uključujući pet iz Ukrajine.

Medju njima je devet iz ruskih institucija, a od važnijih ličnosti - dva zamenika ruskog ministra odbrane i šef za glavne operacije Generalštaba ruske vojske.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.