Besplatne obuke za pisanje projekata za predstavnike udruženja

Izvor: Studio B, 05.Mar.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne obuke za pisanje projekata za predstavnike udruženja

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima raspisala je konkurs za učešće u obuci „Upravljanje EU projektima za predstavnike udruženja".

Obuka je namenjena predstavnicima udruženja, aktivistima i zaposlenima u civilnom sektoru.

Ciljevi obuke „Upravljanje EU projektima za predstavnike udruženja" su podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kapaciteta udruženja za bolji pristup donatorskim sredstvima unapređivanjem saradnje sa lokalnom zajednicom, razvijanjem komunikacije sa ključnim partnerima - institucijama i donatorskim organizacijama, jačanjem veština lobiranja i pripreme projektne dokumentacije za konkurisanje za dodelu sredstava za potrebe finansiranja projekata.

- Na osnovu nedavno sprovedenog istraživanja, zaposleni u organizacijama civilnog društva identifikovali su veliku potrebu za dodatnim obrazovanjem u oblasti pripreme projektnih predloga. Takođe, u Beogradu funkcioniše veliki broj novoosnovanih udruženja kojima je ovakva obuka neophodna. Obuka je koncipirana tako da teorijskim i praktičnim radom polaznici savladaju veštine neophodne za uspešno konkurisanje za donatorska sredstva. Zbog velikog interesovanja Agencija po treći put organizuje ovu obuku, a najnoviji ciklus trajaće dan duže. Polaznicima je ponuđen osnovni ili napredni nivo obuke, u zavisnosti od iskustva koje poseduju u radu u civilnom sektoru - rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Nakon trodnevnog treninga uslediće praktični deo obuke tokom kojeg će se u formi mentorskog rada pratiti razvoj projekata polaznika. Poslednjeg dana obuke biće predstavljeni predlozi projekata.

Rok za prijavljivanje je 13. mart do 14 časova. Obuka će biti održana krajem marta i tokom aprila, a tačan termin održavanja biće naknadno ustanovljen.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Besplatna obuka za pisanje i upravljanje EU projektima

Izvor: Blic, 05.Mar.2012

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima raspisala je konkurs za učešće u obuci "Upravljanje EU projektima za predstavnike udruženja", koji će biti otvoren do 13. marta...Obuka je besplatna i namenjena predstavnicima udruženja, aktivistima i zaposlenima u civilnom sektoru, kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.