Beogradski Model Evropske Unije

Izvor: NaDlanu.com, 19.Avg.2011, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski Model Evropske Unije

Beogradski Model Evropske Unije (BEUM) je međunarodna konferencija koja se premijerno ove godine organizuje kao prvi model simulacije rada organa EU u regionu, a treći tog tipa u Evropi.

Beogradski Model Evropske Unije (BEUM) je međunarodna konferencija koja se premijerno ove godine organizuje kao prvi model simulacije rada organa EU u regionu, a treći tog tipa u Evropi. BEUM konferencija okupiće u Beogradu od 10. do 13. novembra najbolje studente različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << profila iz Srbije, regiona i iz preko 20 svetskih zemalja. BEUM će mladim, budućim liderima pružiti mogućnost jedinstvene prakse i priliku da praktično prikažu znanje iz oblasti vezanih za poznavanje pravila funkcionisanja EU, diplomatskog protokola i debate. BEUM konferencija ima izuzetan edukativan značaj za obrazovanje studenata Srbije, a predstavlja i odličnu mogućnost da uspešnim mladim ljudima iz inostranstva bude predstavljena pametna i liderska, mlada strana naše zemlje. Studenti će se na simulacijama realnih sednica koje će se održavati u renomiranim institucijama u Beogradu, oprobati u ulozi diplomata zemalja EU, poslanika Evropskog Parlamenta ili novinara gde će simularati zasedanje Evropskog Saveta, Saveta Ministara i Evropskog Parlamenta i diskutovati na teme: Šengenskog sporazuma, imigranata, nuklearne energije u EU i konflikata na Bliskom Istoku, prateći kodeks i procedure koje se primenjuju u realnom radu navedenih institucija i pritom koristeći engleski kao zvanični jezik konferencije.Ovu konferenciju, jedinstvenu u Istočnoj Evropi, organizuje Studentsko udruženje BEUM, podržano od strane Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), u saradnji sa B.E.T.A. udruženjem, organizatorom najznačajnijih modela EU na svetu, koji se održavaju u Strazburu i Majncu.Konkurs za delegate otvoren je od 15. avgusta do 10. oktobra. Aplikacioni formular, kao i sve dodatne informacije o prvom modelu EU, zainteresovani studenti mogu popuniti i dobiti na sajtu BEUM konferencije www.beum.org

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.