Benedikt: Srbiji je potrebna i digitalna ekonomija

Izvor: RTS, 13.Jun.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benedikt: Srbiji je potrebna i digitalna ekonomija

Digitalno tržište u svetu razvija se sedam puta brže od tradicionalnog, a mi želimo da se Srbija pridruži tom trendu, izjavio je zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.
Oskar Benedikt je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjugu rekao da će Srbija zaostajati ako nema ovu vrstu ekonomije.
Promocija elektronskog poslovanja koja je održana u Beogradu, deo je projekta "Razvoj elektronskog poslovanja", koji EU finansira sa 2,5 miliona evra, sa ciljem da mala i srednja preduzeća shvate značaj elektronske trgovine i poslovanja.
"EU podržava projekat, naročito za mala i srednja preduzeća, a podržava i Vladu Srbije, budući da i Evropa nastoji da napravi jedinastveno digitalno tržište koje će biti na raspolaganju potrošačima preko granice", rekao je Benedikt.
Benedikt je objasnio da EU sada pruža tehničku pomoć, tako što učestvuje u organizovanju radionica za mala i srednja preduzeća širom Srbije, kako bi te firme počele više da posluju preko interneta.
"Takođe, pomažemo i vladi da pripremi bolji regulatorni okvir", rekao je Benedikt.
Zamenik šefa Delegacije EU se nada da će mnoge kompanije u Srbiji za godinu dana biti svesne da moraju da se angažuju na digitalnom tržištu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbiji je potrebna i digitalna ekonomija

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2015, 07:00

BEOGRAD, Digitalno tržište u svijetu razvija se sedam puta brže od tradicionalnog, a mi želimo da se Srbija pridruži tom trendu, izjavio je zamjenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt. „Ako nemate ovu vrstu ekonomije, onda ćete zaostajati“, rekao je Benedikt Tanjugu. Promocija elektronskog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.