Belgijanci zabrinuti za svoj pomfrit; EU: Bezbedan je

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci zabrinuti za svoj pomfrit; EU: Bezbedan je

Evropska komisija nastoji da uveri Belgijance i ceo svet da je belgijski pomfrit bezbedan, navela je agencija AP.

Belgijske vlasti uzbunile su Belgijance upozorenjima da će EU naložiti da za pripremu pomfrita bude neophodno najpre prokuvati krompir, pa ga nakon toga pržiti u ulju, kako bi se u što većoj meri izbegao kancerogeni element.

To bi suštinski promenilo tradicionalan način pripreme belgijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pomfrita, koji se sirov iseče na komade i dvostuko prži u ulju, šro bi trebalo da ga čini mekim u središnjem delu, a hrskavim spolja, i dovoljno masnim da se na njemu zadrži so.

"To bi u velikoj meri osiromašilo našu kulturu pomfrita", rekao je ministar za turizam Flamanske zajednice Ben Vejts u pismu evropskom komesaru za zdravlje.

Nemojte se plašiti, rekao je portparol Evropske komisije Margaritis Šinas.

"Komisija nema nikakvu nameru, ponavljam, nikakvu, da zabrani belgijski pomfrit, niti bilo kakav drugi pomfrit", rekao je Šinas.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

EU: Belgijski pomfrit je bezbedan

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2017

Evropska komisija nastoji da uveri Belgijance i ceo svet da je belgijski pomfrit bezbedan...Belgijske vlasti uzbunile su Belgijance upozorenjima da će EU naložiti da za pripremu pomfrita bude neophodno najpre prokuvati krompir, pa ga nakon toga pržiti u ulju kako bi se u što većoj meri izbegao kancerogeni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.