Barozo dolazi da potvrdi posvećenost EU

Izvor: S media, 17.Maj.2011, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo dolazi da potvrdi posvećenost EU

Žoze Manuel Barozo i Štefan File na turneji po Zapadnom Balkanu. Visoki evropski zvaničnici u Beogradu će se sastati sa predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i evropski komesar za proširenje Štefan File poručiće u četvrtak u Beogradu najvišim srpskim zvaničnicima da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, ali da Srbija sama drži ključ svog napretka, izjavio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Barozov portparol Majkl Karničing.

Aselborn: Status kandidata i bez hapšenja Mladića i Hadžića

Bramerc šalje izveštaj o saradnji sa Hagom

Čurkin: Moskva podržava inicijativu Srbije

"To što Barozo putuje u Srbiju i ostatak regiona ima za cilj da se potvrdi velika posvećenost EU evropskoj budućnosti svih država regiona, ali i da se političkim liderima i narodima jasno stavi do znanja da oni sami drže ključ svog napretka ka punopravnom članstvu u Uniji", rekao je Karničing.

"U tom smislu, poruka će biti da mora više da se radi na polju i ekonomskih i političkih reformi", dodao je Barozov portparol.

Barozo i File u četvrtak će posetiti Beograd, a potom i Prištinu i Tiranu u okviru turneje po Zapadnom Balkanu, koja je započeta početkom aprila odlaskom u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Visoki evropski zvaničnici u Beogradu će se sastati sa predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

File je u Beogradu boravio 29. marta, kada se sreo sa najvišim predstavnicima vlasti u Beogradu, uključujući predsednika Borisa Tadića, potpredsednika Vlade Božidara Djelića, sa kojima je razgovarao o privrednim i administrativnim reformama, čije je sprovodjenje neophodno za nastavak puta Srbije ka članstvu u EU.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.