Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2024, 08:55

BLISKOISTOČNI SUKOB: Najmanje 27.365 Palestinaca ubijeno, a 66.630 ranjeno u Gazi od 7. oktobra; Čeka se odluka o pregovorima za oslobađanje talaca koje drži Hamas

Rat Izraela i Hamasa - 120. dan. Izrael očekuje odgovor Hamasa o pregovorima koji se tiču oslobađanja talaca iz Gaze. Sa protesta održanih u Tel Avivu i Jerusalimu porodice talaca i okupljeni građani ponovili su zahtev izraelskoj vladi da obezbedi njihovo oslobađanje posle 120 dana od kako su u zarobljeništvu. Izraelska vojska nastavlja sa akcijama na jugu Pojasa Gaze dok se humanitarna situacija sve više pogoršava. Šef diplomatije EU Žozep Borelj tvrdi da nije ukinuto finansiranje UN agenciji za pomoć palestinskim izbeglicama. Najmanje 27.365 Palestinaca je ubijeno, a 66.630 je ranjeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas. U saopštenju se navodi da je u protekla 24 sata u Gazi ubijeno oko 127 Palestinaca, a da je 178 povređeno, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.