BEOGRADSKA DAMA Nova sorta ruže dobila ime po srpskoj prestonici

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BEOGRADSKA DAMA" Nova sorta ruže dobila ime po srpskoj prestonici

U Beogradu je danas održana ceremonija "krštenja" ruže, koja je dobila ime "beogradska dama" i koja je time zvanično postala beogradska sorta ruže.

Prve sadnice te ruže, koja je donacija holandsko-srpske kompanije "PhenoGeno Roses", zasadili su ambasador te zemlje u Beogradu Hendrik Van den Dol, direktorka Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović.

Ambasador je tom prilikom rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se i na taj način obeležava završetak holandskog predsedavanja EU, a da je ponudila gradskoj upravi Beograda novu sortu ruža, narandžaste boje.

- Ruža je simbol trajnog prijateljstva Holandije i Srbije i posle završetka predsedavanja Holandije EU - rekao je on.

Radulović je rekla da se tako na pravi i simboličan način obeležava veliko i jako prijateljstvo dve zemlje.

- Ruža nosi titulu kraljice cveća, zahvaljujem se građanima koji su joj dali predivno ime, Beograd zaslužuje da ima takvu vrstu ruže - rekla je Radulović.

Dodala je da je ruža simbol predivne saradnje i prijateljstva Srbije i Holandije i da želi da se to prijateljstvo i dalje razvija i buja kao i te ruže.

- Trnje na ružama na treba da predstavlja nikakve prepreke, već simbol čuvanja zaštite ovog vrednog prijateljstva koje postoji i koje će uvek postojati između Holadnije i Srbije - rekla je Radulović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.