Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion Mogerinijeve nije sletio na sarajevski aerodrom zbog magle

SARAJEVO - Sastanak članova Predsjedništva BiH sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, koji je najavljen za 10.30 časova, pomjeren je zbog nemogućnosti slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH naveli su da će naknadno obavijestiti o novom terminu održavanja sastanka.

Inače, Mogerinijeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja je sinoć boravila u Podgorici, danas će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Takođe, ona će razgovarati sa predsjedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom spoljnih poslova Igorom Crnadakom.

Zvizdić je uoči sastanka sa Mogerini kazao da ona donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da će od dinamike ispunjavanja uslova koji su postavljeni pred tu državu zavisiti brzina njenog pristupanja.

Šefica EU diplomatije od 1. do 4. marta boravi u posjeti zemljama regije, a osim Crne Gore i Bosne i Hercegovini posjetitće i Kosovo, Srbiju, Makedoniju i Albaniju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.