Austrijski ambasador: Napori Srbije adekvatno prihvaćeni u EU

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski ambasador: Napori Srbije adekvatno prihvaćeni u EU

Austrijski ambasador u Beogradu Johanes Ajgner izjavio je večeras da više niko ozbiljno ne dovodi u pitanje da Srbija i ceo region zapadnog Balkana pripadaju Evropi i da mogu da postanu članice Evropske unije (EU).

- Naročito je važno da je Srbija jasno izrazila želju da postane deo ujedinjene Evrope, kako po pitanju unutrašnjih reformi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tako i u dijalogu sa Prištinom - rekao je Ajgner na svečanom ispraćaju 70 studenata iz Srbije na tronedeljni boravak u Evropi, u sklopu projekta "Putujemo u Evropu".

Ajgner je izjavio da su napori Srbije adekvatno prihvaćeni u EU i sada se "preduzimaju konkretni koraci za početak pristupnih pregovora".

- Uz sve poteškoće, Srbija je na dobrom pravcu i zna kuda je put vodi - konstantovao je Ajgner.

Studente je pozdravila i potpredsednik vlade za evropske integracije Suzana Grubješić, koja im je poručila da "otvore oči, upoznaju evropske gradove i ljude u njima".

Projekat "Putujemo u Evropu" sprovodi Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Fondacijom Robert Boš, Balkanskim fondom za demokratiju, poslovnim bankama, uz podršku Ambasade Austrije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.