Asteroid Apofis uvodi Srbiju u EU 2036. godine

Izvor: Njuz.net, 12.Feb.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asteroid Apofis uvodi Srbiju u EU 2036. godine

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeDva velika problema rešena jednim udarom

BEOGRAD, 12. februar 2011, (Njuz) - Nakon objave medija da će Asteroid 99942 Apofis najverovatnije udariti u zemlju 2036. godine, tim astrofizičara sa instuta 'Ruđer Bošković' u Beogradu objavio je da bi prema njihovim proračunima udar ovog asteroida mogao našu zemlju odvesti direktno u Evropsku Uniju.
- Pravili smo kompjutersku simulaciju zemljine rotacije i izračunali >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << tačno mesto na planeti Zemlji u koje će Apofis udariti 13. Aprila 2036 godine - izjavio je Nebojša Popov, direktor instituta. - Prema našim kalkulacijama, Apofis će udariti tačno u južni deo Srbije pod jako niskim upadnim uglom, što će istog trenutka izazvati ogromno pomeranje kopnene mase čitave Srbije i okoline Balkanskog poluostrva prema severu. Nakon toga, naša država će se nalaziti negde između današnje Češke i Nemačke. Drugim rečima, bićemo u samom srcu Evropske Unije - sa osmehom objašnjava Popov.
Vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju 2036. godine odmah je izazvala oduševljene reakcije svih domaćih zvaničnika, institucija i političkih partija.
- Sa radošću sam dočekao vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju - izjavio je danas predsednik Tadić. - Udar asteroida 99942 Apofis je sjajna vest za sve naše građane, jer to znači da nećemo morati narednih sto godina da usklađujemo cene i zakone sa evropskim, kao i da nećemo morati da rešavamo probleme korupcije i izručenja ratnih zločinaca. Asteroid Apofis će uvesti Srbiju u Evropsku Uniju bez obzira na zahteve Evrope, što je veliko olakšanje za sve naše građane, pogotovo za one koji su navikli da posluju sa korupcijom, kao i za činovnike državne administracije koji neće morati da menjaju način rada iz doba komunizma i da se doškolavaju - rekao je Tadić.
- Naravno, imaće to i nekih negativnih strana. Na primer, svi ćemo usled udara asteroida biti mrtvi i spaljeni, ali to su činjenice koje moramo da prihvatimo ako želimo da ostanemo na glavnom kursu ove države i njene vlade u poslednjih deset godina, a to je ulazak u Evropsku Uniju - dodao je Tadić.
Minstar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić već ima akcioni plan za pripremu ovog događaja.
- Ovo je sjajna prilika za veliki pomak naše zemlje ka Evropi - rekao je Dinkić. - Osim što će Apofis uvesti Srbiju u Evropsku Uniju, njegov udar će našoj zemlji doneti još nekoliko sporednih blagotvornih efekata. Sve propale državne fabrike i preduzeća na koje država troši novac da bi ih održavala u životu tada će biti sravnjena sa zemljom, što će biti značajno rasterećenje državnog budžeta. Takođe, država više neće morati da isplaćuje penzije, što će zaista osloboditi naš budžet ogromnih troškova i otvoriti vrata za investiranje u Srbiju - dodao je Dinkić
Upitan šta misli o špekulacijama da bi asteroid Apofis mogao da promaši Zemlju i tako ugrozi naše planove, Dinkić je odgovorio da se ne treba baviti hipotetičnim pretpostavkama.
- Već smo razmišljali o toj mogućnosti i imamo rešenje. U slučaju da Apofis bude skrenuo sa kursa, angažovaćemo Brusa Vilisa da sleti na asteroid i postavi eksplozivnu napravu koja će ga ponovo usmeriti na Srbiju, kao što je to već izveo u filmu 'Armagedon'. Mi znamo da usluge Brus Vilisa nisu jeftine, ali ovo je prilika koju naša zemlja ne sme propustiti - rekao je Dinkić.
Istok Pavlović
BREJKING APDEJT:
Po najnovijim proračunima, udar Apofisa u južni deo Srbije izazvaće pomeranje današnje teritorije Kosova i Metohije u samo srce Srbije negde oko Kragujevca koji će tada biti blizu Duizburga. Time će Apofis pored uvođenja Srbije u EU, doprineti i rešavanju statusa Kosova, te će i najratoborniji protivnici ulaska naše zemlje u ovu organizaciju morati da priznaju da Srbija ispunjava sve uslove.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.