Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara prijeti EU: Poslaćemo vam izbjeglice, bićete očajni

ANKARA - Ankara će poslati migrante u EU ukoliko Evropski parlament ne odobri bezvizni režim građanima Turske, upozorio je turski zvaničnik Burhan Kuzu.

Poslanik vladajuće partije u Turskoj i bivši savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana objavio je nekoliko tvitova na temu zasjedanja Evropskog parlamenta koji treba da donese odluku o ukidanju šengenskih viza za građane Turske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što je dio dogovora između Ankare i Brisela.

"Evropski parlament će razmatrati izvještaj koji treba da omogući bezvizni režim za turske državljane. Ukoliko donesu pogrešnu odluku, vratićemo im migrante nazad“, napisao je on.

U izjavi za “Blumberg“ naveo je da “ako se Turska vrata otvore, Evropa će biti očajna“.

"Evropa je na rubu donošenja jedne važne odluke. Odlučuje o ukidanju viza za Turke. Ukoliko odluka bude pozitivna i Evropa će biti na dobitku“, napisao je Kruzu u drugom tvitu.

Ovo nije prvi put da zvanična Ankara prijeti kako će Evropu preplaviti više od dva miliona izbjeglica sa Bliskog istoka i Sjeverne Afrike koje se nalaze u izbjegličkim kampovima u Turskoj.

U decembru 2015. godinu upućena je slična prijetnja Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.