Amerika pomaže Evropi

Izvor: RTS, 29.Nov.2011, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika pomaže Evropi

SAD će učiniti sve da pomogne Evropskoj uniji u prevazilaženju problema dužničke krize u evrozoni, kaže Barak Obama. Evropska unija od Amerike očekuje da smanji budžetski deficit.

Uspeh Evropske unije u rešavanju dužničke krize u interesu je Amerike i njene ekonomije, rekao je američki predsednik Barak Obama, posle dvočasovnih razgovora sa liderima Evropske unije.

Vašington >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pozdravio akcije Unije u suzbijanju problema prezaduženih članica i najavio veću podršku u MMF-u za pomoć evropskim dužnicima.

"Rešavanje krize u Evropi od vitalnog je značaja za američku privredu. Ako je Evropa u teškoćama, u Americi će biti mnogo manje novih radnih mesta", rekao je Barak Obama.

Zajednički zadatak Amerike i Evrope je da ožive ekonomski rast, otvore radna mesta i osiguraju finansijsku stabilnost.

"Shvatamo koliko su veliki izazovi pred nama", rekao je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

"Za neke odluke potrebno je vreme, ali evropski lideri preduzimaju snažne korake da reše situaciju, koja je bez presedana", ocenjuje prvi čovek Evropske komisije.

Sjedinjene Države i Evropska unija jedni drugima su najveći trgovinski i investicioni partneri. Svaki dan se razmeni robe i usluga za gotovo dve milijarde evra, a Evropska unija godišnje, na američko tržište, uloži više od 1.000 milijardi evra.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.