Ambiciozan plan za puteve do 2027.

Izvor: B92, Tanjug, 24.Jun.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambiciozan plan za puteve do 2027.

Beograd -- Srbija planira da uloži 22 milijarde evra u razvoj saobraćajne infrastukture na osnovu Master plana za transport od 2009. do 2027, kaže Milutin Mrkonjić.

Novac bi trebalo da bude obezbeđen iz budžeta i kredita Evropske investicione banke, Evropske anke za obnovu i razvoj, Svetske banke i drugih institucija.

Ministar za infrastrukturu kaže da je Srbija dobila prvi Master plan koji sadrži projekte iz oblasti infrastrukture u putnom, železničkom, vazdušnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vodnom saobraćaju u skladu sa evropskim standardima.

Planirano je da se u izgradnju i razvoj mreže puteve investira 13,7 milijardi evra, u železnicu 7,5 milijardi evra, predvidjeno je 475 miliona evra za vodni saobraćaj, 376 miliona evra za vazdušni saobraćaj i 136 miliona evra za kombinovani transport, rečeno je na prezentaciji.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer kazao je da bi Srbija izradom Master plana za transport dobila jasan okvirni plan i listu prioriteta za investicije u infrastrukturu u naredne dve decenije.

"Ulaganja u infrastrukturu su ključna za Srbiju jer su potrebna za privlačenje stranih investitora", kazao je Dežer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.