Ambasadori zemalja EU u Bugarskoj podržali Roma Prajd

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori zemalja EU u Bugarskoj podržali Roma Prajd

SOFIJA, 4. oktobra 2012. (Beta) - Ambasadori 13 zemalja članica EU u Sofiji potpisali su deklaraciju kojom su podržali inicijativu Roma Prajd 2012, u okviru koje je planirano da 7. oktobra različiti dogadjaji budu organizovani u više od 15 bugarskih gradova i još 20 evropskih zemalja.

SOFIJA, 4. oktobra 2012. (Beta) - Ambasadori 13 zemalja članica EU u Sofiji potpisali su deklaraciju kojom su podržali >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << inicijativu Roma Prajd 2012, u okviru koje je planirano da 7. oktobra različiti dogadjaji budu organizovani u više od 15 bugarskih gradova i još 20 evropskih zemalja.Roma Prajd je medjunarodna inicijativa koju je pokrenuo Evropski narodni antirasistički pokret (EGAM) s ciljem da ohrabri Rome u Evropi da preduzmu akcije, da pokažu da su ponosni na svoje poreklo i da skrenu pažnju javnosti na probleme najveće manjine u Evropi.Deklaraciju podrške potpisali su ambasadori Belgije, Rumunije, Austrije, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Irske, Poljske, Švedske, Češke, Velike Britanije i otpravnik poslova ambasade u Litvaniji, preneo je Sofia Globe."Podržavamo ciljeve dogadjaja, odnosno slavljenje kulturne različitosti, promovisanje vrednosti tolerancije i jednakosti i borbu protiv rasizma, ksenofobije i dikriminatornog ponašanja" navedeno je u deklaraciji.U okviru Roma Prajda u nedelju će biti organizovane izložbe, političke peticije, dečji koncerti, demonstracije i druge aktivnosti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Ambasadori zemalja EU u Bugarskoj podrzali Roma Prajd

Izvor: Radio Centar 987, 04.Okt.2012

Ambasadori 13 zemalja clanica EU u Sofiji potpisali su deklaraciju kojom su podrzali inicijativu Roma Prajd 2012, u okviru koje je planirano da 7. oktobra razliciti dogadjaji budu organizovani u vise ..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.