Ambasador Stoidis: Srbija u EU do 2014. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2010, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Stoidis: Srbija u EU do 2014. godine

NOVI PAZAR - Ambasador Grčke u Beogradu Dimostenis Stoidis izrazio je danas nadu da bi Srbija mogla da uđe u Evropsku uniju do 2014. godine ukoliko, kako je rekao, ispuni uslove koji se od nje očekuju.

Stoidis je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem, izrazio zadovoljstvo privrednim potencijalom Novog Pazara i opština Raška, Tutin i Sjenica.

Grčki diplomata je u Novom Pazaru boravio sa članovima Helenskog poslovanog udruženja s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ciljem promovisanja grčkih investicionih aktivnosti i širenje bilateralne grčko-srpske privredne saradnje.

Istakavši veliko grčko-srpsko prijateljstvo, Mahmutović je primetio da je sada "idealna prilika" za grčka ulaganja u Srbiju.

Mahmutović je novinarima rekao da je direktoru marketa "Vero" Vašiliosu Kakagiotis ponudio da u lancu svojih supermarketa plasira proizvode iz Novog Pazara.

Kako je Tanjugu rekla savetnik za informisanje u kabinetu gradonačelnika Ivana Milić, grčka delegacija je pokazala veliko interesovanje za potencijal Novog Pazara i opštine Tutin, Raška i Sjenica.

U razgovoru je, ukazala je Milićeva, bilo reči o turističkim potencijalima ove regije, mogućnostima privredne saradnje i privatizacije među kojima su i pomenuti holding kompanija "Vojin Popović" Tekstilni kombinat "Raška".

Grčka delegacija posetila je srednjevekovni pravoslavni manastir Sopoćani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.