Izvor: B92, 07.Okt.2010, 04:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Italije: Ubrzo dijalog

Priština -- Italijanski ambasador u Prištini Majkl Gifoni izjavio je da ne veruje da nedavna dešavanja na Kosovu mogu odložiti predstojeći dijalog Prištine i Beograda.

Gifoni, koji je i izaslanik EU za sever Kosova, kazao je za BBC da je siguran da se unutrašnja situacija na Kosovu neće odraziti na početak dijaloga.

Italijanski diplomata je rekao da pregovori predstavljaju dobru šansu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne treba propustiti. U protivnom, naglasio je, doći će do nagomilavanja problema za zajednice i građane.

Gifoni je ocenio da sever Kosova nije pitanje samo za sebe i da se ne može odvojiti od ostalih problema.

Nakon što je Ustavni sud Kosova ocenio da je ozbiljno prekršio Ustav nastavivši nakon izbora za predsednika Kosova da obavlja funkciju predsednika Demokratskog saveza Kosova (DSK), Fatmir Sejdiju je podneo ostavku.

To može otvoriti krizu i dovesti do raspisivanja vanrednih izbora ukoliko DSK i Demokratska partija Kosova (PDK) premijera Hasima Tačija ne budu uspeli da se dogovore o izboru novog predsednika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasador Italije: Ostavka Sejdiua neće odložiti pregovore

Izvor: EMportal, 07.Okt.2010

Italijanski ambasador na Kosovu Majkl Gifoni izjavio da ne veruje da nedavna politička dešavanja na Kosovu mogu odložiti predstojeći dijalog Prištine i Beograda o pitanjima od obostranog interesa.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.