Ambasador Britanije: Važno pitanje finasiranja nadležnosti autonomije

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jul.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Britanije: Važno pitanje finasiranja nadležnosti autonomije

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da nije ni u čijem interesu da pitanje finansiranja nadležnosti autonomije Vojvodine postane prepreka na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

"Mislim da je važno da postoji zakonska mogućnost za finansiranje nadležnosti autonomije, ali nije na meni da vam kažem i kakve bi trebalo da budu te nadležnosti. Svaka zemlja ima svoj način rešavanja tih pitanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rekao je Devenport za novosadski "Dnevnik" u nedelju.Dodao je da nije samo u Srbiji fenomen da regionalna politika ima svoje specifičnosti i kazao da nije Srbija jedina evropska zemlja s takvim problemima."Ali se nadam da se mogu rešiti u interesu građana i stabilnosti. Nije ni u čijem interesu da to postane prepreka na putu Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je Devenport.NOVI SAD, 15. jula (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.