Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija mora da reši političku krizu radi liberalizacije viznog režima

03/06/2010

TIRANA, Albanija -- Komesar za proširenje EU Štefan File rekao je u sredu (2. juna) da bi voleo da vidi rešenje političke krize u Albaniji pre nego što Evropski parlament (EP) bude raspravljao o ukidanju viznog režima. "Ne bih želeo da odgovaram u ime drugih institucija, ali EP poštuje odluke EK", rekao je File tokom konferencije EU i zapadnog Balkana u Sarajevu.

Španski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << inostranih poslova Migel Anhel Moratinos rekao je da očekuje pozitivnu odluku u vezi sa viznim režimom za Albaniju, ukazujući da će Albanci uskoro imati koristi od te odluke. Ministar inostranih poslova Ilir Meta, koji je takođe prisustvovao konferenciji, izrazio je zabrinutost u pogledu posledica, ukoliko se politička kriza nastavi. "To će biti nezaslužena kazna za Albance i razočarenje za evropske strukture koje žele da pomognu Albaniji", rekao je Meta. (Top Čenel, Njuz 24, Balkan Veb, Šekuli, Top Njuz - 02/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.