Abazović: Vrata EU otvorena za Crnu Goru

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 23:46

Abazović: Vrata EU otvorena za Crnu Goru

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je, nakon sastanka u Briselu da su vrata Evropske unije otvorena za Crnu Goru i da ovu šansu ne treba da propuste.

"Mislim da svi u Crnoj Gori treba da budemo vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena, u smislu dešavanja na istoku Evrope. Smatram da Crna Gora mora iskoristiti ovu šansu. Vrlo sam optimističan, prenio sam sve poruke i sve obaveze. Izuzetno su zadovoljni što je počela da funkcioniše pravda u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gori", rekao je on novinarima u Briselu.

On je apelovao na političke subjekte da zajednički stave nacionalni interes na prvo mesto, da pokušaju do 31. jula da donesu makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku češkog predsedavanja, koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine, dok Crna Gora dobije završna merila.

U Briselu se, kako je rekao, govorilo i o ekonomskim temama, infrastrukturi, budućim projektima za koje, ističe, postoji interesovanje da se finansiraju iz evropskih finansijskih institucija.

"U svakom slučaju, mislim da je ovaj prvi sastanak pokazao ono što smo osetili nakon što se uspostavila nova Vlada u Crnoj Gori - da je ovo prilika koja se retko ukazuje i da u ovakvoj geopolitičkoj situaciji možemo da iskoristimo priliku da Crna Gora bude jako pozitivan primjer. Izuzetno im je važno da taj primer i dobra vibracija iz Crne Gore bude prenešena u region i to će biti motiv više za nas političare da u dobroj komunikaciji sa kolegama u regionu i drugim zemljama prenesemo optimizam i pokušamo zajednički da idemo napred", zaključio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABAZOVIĆ: Ne smemo da propustimo ovu šansu, vrata EU su otvorena za Crnu Goru

Izvor: Kurir, 18.Maj.2022, 09:15

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je, nakon sastanka u Briselu da su vrata Evropske unije otvorena za Crnu Goru i da ovu šansu ne treba da propuste.

Nastavak na Kurir...

Brisel opet upozorava na politiku u pravosuđu Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2022

Pravosuđe u Crnoj Gori i dalje je podložno političkom uticaju, iako za njegovu nezavisnost uglavnom postoji pravni okvir, ocjenjuje Evropska komisija (EK) u najnovijoj analizi za poglavlja 23 i 24, u koji je Radio Slobodna Evropa imao uvid. Radi se o godišnjoj analizi EK koliko je država koja pregovara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.