Abas pozvao EU da prizna palestinsku državu

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas pozvao EU da prizna palestinsku državu

Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je u Briselu članice Evropske unije da priznaju državu Palestinu.

Nazivajući EU "pravim prijateljem i partnerom", Abas je rekao da bi Evropljani trebalo da "brzo priznaju državu Palestinu".

"To bi ohrabrilo palestinski narod da nastavi da se nada miru i da čeka dok se mir ne uspostavi", rekao je novinarima Abas, koji je razgovarao sa ministrima spoljnih poslova EU u Briselu.

Abas je, takođe, pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU da ima veću ulogu u mirovnom procesu između Izraelaca i Palestinaca.

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednost Federika Mogerini potvrdila je posvećenost bloka dvodržavnom rešenju izraelsko-palestinskog sukoba "sa Jerusalimom kao zajedničkom prestonicom Izraela i buduće Palestine", navodi AP.

Mogerini je rekla da je to "jedini realan i održiv način da se ispune legitimne težnje obe strane".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abas pozvao EU da prizna palestinsku državu

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je u Briselu članice Evropske unije da priznaju državu Palestinu. . Nazivajući EU "pravim prijateljem i partnerom", Abas je rekao da bi Evropljani trebalo da "brzo priznaju državu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.