APV: Podrška opštinskim projektima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APV: Podrška opštinskim projektima

Pokrajina je ove godine izdvojila više od 110 miliona dinara radi podrške ostvarivanju ukupno 38 projekata u opštinama i gradovima Vojvodine, koji se finansiraju iz fondova EU, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

On je danas potpisao 12 novih ugovora o dodeli nepovratnih sredstava za sufinansiranje tih projekata, tako da je ove godine ukupno zaključeno 44 ugovora te vrste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ovo je već druga godina da taj pokrajinski sekretarijat odobrava finansijsku pomoć za sufinansiranje i predfinansiranje projekata namenjenih opštinama, gradovima, zdravstvenim ustanovama, obrazovno-naučnim i drugim institucijama i organizacijama, rekao je Radoman.

Podržani projekti ostvaruju se na teritorijama šest gradova i 19 opština u pokrajini a finansiraju se iz najvažnijih programa EU poput “IPA”, “Tempus, “FP7” i “Iksčejndž 4”, kazao je on i objasnio da se na svaki izdvojeni evro iz budžeta pokrajine povlači osam evra iz fondova EU.

Pokrajinski sekretar je istakao da je za te namene u budžetu Vojvodine za iduću godinu planirano 200 miliona dinara, što je skoro dvostruki iznos od ovogodišnjeg.

Među projektima koji su dobili podršku su izgradnja regionalne deponije kod Subotice, kikindski projekat prekogranične saradnje sa Rumunijom u prevenciji poplava, kao i četiri projekta Univerziteta u Novom Sadu koji se odnose na inovacije u upravljanju, jačanje studentskog preduzetništva i druge oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radoman: Pokrajina će imati razvojni budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 14:52

Predloženim budžetom Vojvodine za iduću godinu predviđeno je da više od 15 milijardi dinara bude usmereno u kapitalna ulaganja tako da taj budžet ima razvojnu komponentu, izjavio je danas Tanjugu pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman...Izrazivši uverenost u to da će predloženi budžet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.