AMERIKA PREPUŠTA EVROPU RUSIJI? 20 godina će trebati EU da napravi svoju vojsku bez SAD - Bližimo se kraju NATO alijanse?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 08:57

AMERIKA PREPUŠTA EVROPU RUSIJI? 20 godina će trebati EU da napravi svoju vojsku bez SAD - Bližimo se kraju NATO alijanse?

Po završetku sukoba u Ukrajini Rusija će obnoviti svoju snagu mnogo brže od Evrope, piše američki list Volstrit Džrnl (The Wall Street Journal).
Izdanje napominje da će Starom svetu biti potrebno najmanje dve decenije da stvori sopstvenu vojsku, koja neće zavisiti od SAD.
Evropa ne može ni da pomisli kako će NATO funkcionisati bez podrške SAD. Evropskim članicama Alijanse potrebno je dodatno finansiranje od 56 milijardi evra godišnje da bi postigle svoje ciljeve finansiranja od 2% BDP-a, piše u publikaciji.
Autor materijala naglašava da su sada mnoge evropske zemlje prinuđene da smanjuju budžete kako bi se izborile...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.