70 studenata putuje u Evropu

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

70 studenata putuje u Evropu

Beograd -- Grupa od 70 najboljih studenata izabranih na konkursu Evropskog pokreta u Srbiji "Putujemo u Evropu" krenuće sutra na tronedeljno putovanje po zemljama EU.

Studente će u ponedeljak u 18. sati na skupu u Aero klubu pozdraviti direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević, potpredsednik Evropskog pokreta Milorad Stevović i zamenik ambasadora Austrije u Srbiji Volfgang Vagner.

Prva stanica u obilasku Evrope biće Berlin, gde je obezbeđen trodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boravak i druženje sa kolegama iz Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje takođe sprovode program "Putujemo u Evropu".

Studenti će posle Berlina, gde će otputovati vozom, nastaviti tronedeljno putovanje po evropskim zemljama po sopstvenom izboru.

Oni će dobiti besplatne železničke "Inter rejl" karte, džeparac, osiguranje i ISIC studentske kartice.

Utisci sa putovanja biće objavljivani na internet stranici www.putujemouevropu.org

Projekt "Putujemo u Evropu" sprovodi se osam godina i do sada je ukupno 1.170 studenata putovalo zemljama EU.

Donatori projekta su Robert Boš fondacija, Telekom Srbija i drugi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti iz Srbije kreću na putovanje po EU

Izvor: Deutsche Welle, 22.Jul.2012

Grupa od 70 najboljih studenata izabranih na konkursu Evropskog pokreta u Srbiji "Putujemo u Evropu" krenuće u ponedeljak (23.7.) na tronedeljno putovanje po zemljama Evropske unije.

Nastavak na Deutsche Welle...

Najbolji studenti kreću na putovanje Evropom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2012, 04:35

BEOGRAD -..Na tronedeljno putovanje po Evropi danas će iz Beograda krenuti 70 najboljih studenata iz Srbije, u organizaciji Evropskog pokreta...Kako se navodi na sajtu Evropskog pokreta, svečani koktel povodom ispraćaja studenta biće održan u 18 sati u Aero klubu u Beogradu...Studentima će tom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.