Blog: NUNS Centar za istraživačko novinarstvo - CINS, 20.Okt.2010, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1,1 miliona evra za novinarske istraživačke stipendije

Evropski fond za istraživačko novinarstvo (European Fund for Investigative Journalism)


Novinari sa dobrom idejom za istraživačke priče sa evropskim uglom  mogu da se  prijave za istraživačke stipendije iz Evropske unije. 1,1 miliona evra će biti podeljeno u dva kruga aplikacija.
Prvi rok je 15. januara 2011. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << EU nudi istraživačke stipendije za istraživačke priče, koje uključuju dve ili više zemalja EU. Novinari sa dobrom idejom za evropsku ili prekograničnu priču mogu da se udruže sa kolegama iz najmanje jedne zemlje EU, da nađu ¼ sredstava za svoj projekat i mogu prijaviti.
1,1 miliona eura je odobreno od strane Evropskog parlamenta, kao pilot projekat, koji otvara mogućnost za dodelu više novca za istraživačke stipendije u budućnosti, ako pilot projekat dobro prođe. Ključna lica iza početne ideja za ovaj projekat bili su Nemačka poslanica u Evropskom parlamentu Helga Trupel i Danska poslanica Ane D. Jensen, iz Odbora za budžet i kulturu.
Pilot projekat je planirano da se pokrene do kraja 2011.
Detalje konkursa pogledajte na sajtu www.journalismfund.eu
Pročitajte EU konkurs za istraživačke stipendije.
A.M.
Pošalji/Snimi

Nastavak na NUNS Centar za istraživačko novinarstvo - CINS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NUNS Centar za istraživačko novinarstvo - CINS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NUNS Centar za istraživačko novinarstvo - CINS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.