Zubin Potok: Uhapšenom 30 dana

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubin Potok: Uhapšenom 30 dana

Priština -- Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je da je Jevri Panteliću iz Zubinog Potoka, kojeg je policija Euleksa uhapsila, određen pritvor od 30 dana.

U akciji Euleks policije i Kfora juče je na putu Zubin Potok-Kosovska Mitrovica uhapšen Pantelić, osumnjičen za umešanost u organizovani kriminal.

"On je uhapšen tokom istrage koja se odnosi na organizovani kriminal - pranje novca, krijumčarenje goriva, poresku utaju i prevaru za izbegavanje plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvoznih carina i akciza", rekla je Gudeljevićeva za agenciju Beta.

Prema njenim rečima, odluku o pritvoru danas je doneo sudija Euleksa iz Okružnog suda u Mitrovici.

Hapšenje Jevra Pantelića, je kako je juče bilo saopšteno, deo akcije koju je Euleks sproveo sredinom februara u Zubinom Potoku.

Tada su iz istih razoga uhapšena trojica Srba, zbog čega su na severu pokrajine organizovani višednevni protesti. Srbi su bili uznemireni načinom na koji je hapšenje obavljeno i ocenili da takav čin predstavlja provokaciju.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je juče da je taj postupak Euleksa neprihvatljiv.

"Naš stav je jasan. Ne štitimo kriminalce, ali kada je u pitanju odbijanje da plaćaju dažbine institucijama u Prištini, mi te građane podržavamo", rekao je Ristić.

"Ovakve akcije Euleksa i Kfora imaju za cilj da Srbe primoraju da priznaju nezavisno Kosovo i ako se ovako nastavi, može se očekivati da nam hapse seljake na njivama zbog neplaćanja poljoprivrednog poreza", naveo je Ristić.

Povodom najava da bi privrednici iz Zubinog Potoka, u znak podrške uhapšenom kolegi, mogli ponovo da organizuju proteste, Gudeljevićeva je dodala da svako ima pravo na protest.

"Svako ima pravo na protest sve dok je to u skladu sa zakonom i na miran način. Sve nesuglasice treba da budu rešene putem dijaloga i pregovora", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.