Zubin Potok: Protest zbog hapšenja

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubin Potok: Protest zbog hapšenja

Zubin Potok -- Privrednici iz Zubinog Potoka najavili blokadu magistralnih puteva ako iz pritvora ne bude pušten Jevra Pantelić, koga je Euleks policija uhapsila juče.

Pantelić je uhapšen u utorak zbog, kako je navela Euleks policija, sumnje da je umešan u organizovani kriminal.

Privrednici su saopštili da će, ako "Srbin uhapšen zbog neplaćanja poreza državi Kosovo" ne bude pušten na slobodu do 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati blokirati magistralne puteve Kosovska Mitrovica-Zubin Potok-Ribariće i Kosovska Mitrovica-Raška.

Predsednik Udruženja privrednika Zubinog Potoka Ratomir Božović izjavio je da će Srbi blokadom puteva onemogućiti policajce Euleksa da odu na administrativne prelaze na severu Kosova.

Privrednici iz Zubinog Potoka u utorak uveče su dva sata držali u blokadi magistralni put Zubin Potok - Kosovska Mitrovica u znak protesta zbog hapšenja njihovog sugrađanina i kolege.

Oni su tokom mirnog protesta i blokade puta zatražili od Euleks policije da oslobode Pantelića. Saobraćaj na tom putnom pravcu normalizovan je oko 21 sat, a za vreme blokade, saobraćaj je preusmeravan na alternativne putne pravce.

Podsetimo, Jevra Pantelić, osumnjičen za umešanost u organizovani kriminal, uhapšen je u utorak na putu između Zubinog Potoka i severnog dela Mitrovice.

"Ova osoba je uhapšena tokom istrage koja se odnosi na organizovani kriminal, pranje novca, krijumčarenje goriva, poresku utaju i prevaru za izbegavanje plaćanja uvoznih carina i akciza", rekla je portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.