Zloupotreba Euleksa na Kosovu

Izvor: S media, 16.Avg.2009, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotreba Euleksa na Kosovu

Evropska unija zloupotrebljava svoju misiju na Kosovu - Euleks sa ciljem poboljšanja odnosa sa Srbijom, izjavio jedan visoki medjunarodni predstavnik na Kosovu.

"Protokol o policijskoj saradnju koji bi uskoro trebalo da potpišu predstavnici Euleksa i Vlade Srbije, a koji ne uključuje institucije Kosova, predstavlja direktnu pomoć EU Srbiji u pravcu ispunjenja uslova za liberalizaciju viznog režima", rekao je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << visoki medjunarodni zvaničnik na Kosovu.

Koha Ditore takodje navodi da su i izvori tog dnevnika u Brisel ponovili da je protokol o saradnji sa Euleksom uslov za liberalizaciju viza za Srbiju.

"Izmedju preporuka Evropske komisije za liberalizaciju viza koje Srbija treba da ispuni do novembra jeste i saradnja sa Euleksom i razmena informacija sa tom misijom i policijom Kosova kao i kontrola administrativnih granica sa Kosovom".

Oba ova uslova se ispunjavaju sa protokolom saradnje Euleks-Beograd, rekao je izvor Kohe Ditore u Brisel.

Mediji u Prišitni su preneli da je Euleks na pragu potpisivanja protokola saradnje sa MUP-om Srbije, medjutim zvaničnici Vlade Kosova su rekli da ta misija nema mandat i ovlašćenja za potpisivanje bilo kakvih sporazuma sa Srbijom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.