Izvor: Blic, 16.Sep.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljeno vozilo Euleksa u Gnjilanu

Nepoznati počinioci su rano jutros u Gnjilanu zapalili jedno vozilo Euleksa, dok je još jedan automobil te misije EU oštećen, rekli su predstavnici Kosovske policijske službe.

Regionalni portparol KPS Ismet Hašani izjavio je da je policija ovaj incident okarakterisala kao slučaj izazivanja opšte opasnosti i da intezivno traga za počiniocima.

Hašani je precizirao da su građani slučaj prijavili policiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da su nakon dolaska pripadnika KPS na mesto događaja pristigli i pripadnici vatrogasnih jedinica koji su lokalizovali požar na zapaljenom automobilu.

U Prištini je u ponedeljak održan protest protiv potpisivanja Protokola Euleksa i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Tokom protesta, nekoliko hiljada učesnika je, između ostalog, nosilo parole "Kosovo u EU bez Euleksa", "Ne Euleks". Nešto ranije, u Prištini su pripadnici pokreta "Samoopredeljenje" demolirali tridesetak vozila Euleksa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.