Tužilac traži produženje pritvora Ivanoviću

Izvor: Studio B, 26.Feb.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac traži produženje pritvora Ivanoviću

Tužilac Euleksa traži da bude produžen pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, a odluka o eventualnom produženju pritvora mora biti doneta do sutra u ponoć, rekla je portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Gudeljevićeva je navela da će sudija u pismenoj formi obavestiti strane o svojoj odluci.

Ivanovićev advokat Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vlajić rekao je Tanjugu da je primio zahtev i da je već izjavio protivljenje.

"Razlozi za produženje pritvora Ivanoviću ne postoje, kao što nisu postojali ni pre mesec dana kada mu je pritvor određen", rekao je Vlajić, podsetivši da je u međuvremenu i Vlada Srbije podnela garancije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan organima Euleksovog pravosuđa.

Vlajić je dodao da očekuje da ove garancije Euleksov sud uzme u najozbiljnije razmatranje.

Predsednik Skupštine Opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović zatražila je u svoje ime i u ime srpskih odbornika da se Ivanoviću i drugim pritvorenim Srbima omogući odbrana sa slobode.

"Rad novih opština je doveden u pitanje jer se problem bezbednosti građana nameće kao primarni u ovom trenutku", ocenila je Božovićeva i zatražila od međunarodnog pravosuđa da njen zahtev najozbiljnije shvate i uzmu u razmatranje. 

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.