Trajković: Euleks na testu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Euleks na testu

Krajnje je vreme da Euleks počne efikasno da izvršava ulogu zbog koje je na Kosmetu. Ovo su trenuci za KiM prekretnica, hoće li oni na vlasti uspeti da se obračunaju sa mafijom ili će mafija preuzeti državu, rekao je Momčilo Trajković, lider kosovskih Srba gostujući u emijsi “Slobodno srpski” koja se svake nedelje emituje na mreži srpskih TV stanica na KiM ( TV Mir, TV Most, TV Puls i TV Herc).

On dodaje da su nedavna hapšenja Albanaca osumnjičenih za ratne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zločine, povezana sa pritiskom u javnosti koji je stvoren nakon izveštaja specijalnog izaslanika SE Dika Martija.

- Sada kada je jedan Dik Marti na tako visokom nivou bio hrabar da saopšti šta se dešavalo, onda je neminovno da međunarodne institucije, pre svega Euleks moraju da preuzmu i isprave sve ono što UNMIK nije uradio. Jer, pre svega za sve ono što nije otkriveno je odgovoran UNMIK jer on predstavljao vlast ovde desetak godina. Sada je Euleks na delu i ne verujem da će on moći da izbalansira čitavu situaciju, kaže Trajković.

Govoreći o odnosima unutar srpske zajednice i učešu u političkom životu Kosova, Trajković smatra da je Beograd odgovoran jer ignoriše problem.

- Ovde imate dva centra moći koja proizvode politiku. Jedan centar je Beograd koji proizvodi ove naše kvazi političare. Govorim o ovim srpskim institucijama. Sa druge strane imate centar moći Prištinu i međunarodnu zajednicu koje proizvode ovu drugu stranu. To su dve kvazi strane, dve kvazi grupe političara koje niti znaju, niti umeju, niti na žalost imaju dobre namere, objašnjava Trajković.

Momčilo Trajković smatra da je ključ opstanka Srba na Kosmetu u Beogradu.

- Tamo se vidi šta je politika Srbije. Ako u Ustavu piše da je Kosovo deo Srbije onda Srbija treba da se ponaša prema Kosovu i Metohiji kao i pre svim svojim delovima. Ona to neće. Mi smo je uslovno rečeno prozivali i ponudili projekat, ako je Kosovo Srbija ajmo da Kosovo bude Srbija, međutim niko u to neće da uđe. Zbog tog simuliranja oni majstorski ostavljaju prostor da se manipuliše nad ovim ljudima. Najveći politički manipulanti jesu naši predstavnici u Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.