Srpske porodice ogorčene zbog obustave istrage

Izvor: Blic, 17.Feb.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske porodice ogorčene zbog obustave istrage

Članovi tri srpske porodice čija su deca stradala u napadu albanskih terorista na reci Bistrici u Goraždevcu, sastali su se sa tužiteljima Euleksa povodom obustave istrage u vezi ovog zločina.

Milisav Dakić čiji je sin ubijen u tom napadu izjavio je da je razgovor bio bespredmetan i da im i dalje nije jasno zašto je Euleks odustao od istrage.

- Očekivali smo konkretnu pravnu pomoć, a umesto toga ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo čuli ono o čemu smo već obavešteni, da je istraga u ovom slučaju obustavljena - rekao je Dakić.

Oni su tužiteljima Euleksa predočili da neće odustati od gonjenja zločinaca koji su pucali na nevinu decu, ali da sami ne mogu to da urade i da im pravosuđe Euleksa pomogne i imenuje pravnog zastupnika.

Prema njegovim rečima tužiteljka Euleksa Alenka Sagmajster Racinger im je objasnila da nemaju pravo žalbe pošto je reč o istražnom postupku, ali da oni mogu nastaviti gonjenje, kao i da ukoliko bude novih dokaza Euleks bi mogao da ponovo pokrene istragu.

Na obali reke Bistrice kod Goraždevca 13. avgusta 2003. godine albanski seperatisti pucali su iz šiblja na decu i mlade koji su se kupali u reci.

Ubijeni su Ivan Jovović (19) i Panto Dakić (12), a ranjeni Dragana Srbljak (13), Marko Bogićević (12) Đordje Ugrenović (20) i Đordje Bukumirić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RODITELJI ŽRTAVA IZ GORAŽDEVCA SAMI TRAŽE ZLOČINCE

Izvor: Kurir, 17.Feb.2011

BEOGRAD/PEĆ - Članovi tri srpske porodice čija su deca stradala u napadu albanskih terorista na reci Bistrici u Goraždevcu sastali su se sa tužiocem Euleksa. Milisav Dakić, čiji je 12-godišnji sin u tom napadu ubijen, kaže da je razgovor bio jalov i bespredmetan..."Očekivali smo konkretnu pravnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.