Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Euleksa posvećen saradnji u istrazi o korupciji

Šef Euleksa Gabrijele Meuči izjavio je u četvrtak da je u potpunosti posvećen saradnji sa stručnjakom koji treba da ispita navode o korupciji u toj Misiji, a koga će imenovati Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini.

Po povratku iz Brisela, gde je imao konsultacije sa Evropskom službom spoljnih poslova, Meuči je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << inspekcija "u svačijem najboljem interesu" i da će Misija pružiti svu pomoć stručnjaku zaduženom za pregled.

"Otvoreni i transparentni spoljašnji pregled ključan je korak u pravcu vraćanja uzajamnog poverenja između Euleksa i naših partnera. Iznova potvrđujem svoju ličnu posvećenost primeni politike nulte tolerancije prema korupciji pod mojim vođstvom", rekao je Meuči, a saopštio Euleks.

Britanska tužiteljka Euleksa Marija Bamije prošle nedelje optužila je tri visoka zvaničnika Euleksa da su primili mito iz kosovoskih krugova da bi ometali radnje na predmetima vezanim za organizovani kriminal, među kojima je i jedan za ubistvo. To se navodno dogodilo 2012. i 2013. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.