Šef Euleksa: Svedoci izloženi pritiscima da ne svedoče

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Euleksa: Svedoci izloženi pritiscima da ne svedoče

"Naš je zadatak da slomimo mentalitet ćutanja, da podržimo ljude koji imaju dokaze da nam se približe i da se što veći broj krivaca osudi”, rekao je Borhard sinoć u programu RTK.

Šef Euleksa je pozvao građane da pomognu pravdu i borbu protiv korupcije i kriminala i odbacio tvrdnje da Euleks ostvaruje selektivnu pravdu hapseći samo poznate ličnosti.

"To apsolutno nije tačno. Mi ne hapsimo ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na osnovu njihove popularnosti. Istraga ne počinje protiv nikoga polazeći od toga da li je neko poznat ili ne. Istraga počinje zato što postoje dovoljni argumenti da može da bude kažnjen", rekao je šef Euleksa.

Prema njegovim rećima, Euleks je do sada zbog ratnih zločina osudio sedam Srba i devet Albanaca.

Borhard je rekao da trenutno Specijalno tužilaštvo vrši istragu 350 slučajeva u koji su uključeni i tužioci Euleksa i da je od toga broja manje od 30 odsto slučajevi ratnih zločina, a u drugim slučajevima se radi o organizovanom kriminalu i korupciji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.