Ristić:Kfor da ne provocira građane

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristić:Kfor da ne provocira građane

Zubin Potok -- Očekujem da Kfor ne ponovi "sulude odluke" kao kad su vojnici u Župču i Jagnjenici bez ikakvog povoda provocirali građane, kaže predsednik opštine Zubin Potok.

Slaviša Ristić je posle sastanka s predstavnicima Kfora televiziji Most rekao da je s njima razgovarao o posledicama jučerašnjih "nerazumnih odluka" i akcija Kfora.

"Rekli su mi da je njihov cilj i cilj Euleksa da vrate poverenje Srba", rekao je Ristić i dodao da se poverenje ne vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako što Kfor u Župču provocira Srbe i izaziva ih da reaguju sa namerom da ih kasnije optuži za incidente.

"To im nije uspelo, građani su ostali pribrani, iako su ih vojnici pozivali da se sa njima tuku", rekao je Ristić i ocenio da je nečuveno da neko ko se predstavlja kao vojnik mirovne misije poziva lokalno stanovništvo "dođite da se tučemo".

On je dodao da su danas razgovarali o mogućim posledicama takvog ponašanja vojnika Kfora.

"Oni stalno ponavljaju da žele slobodu kretanja. I mi to želimo", rekao je predsednik opštine Zubin Potok i u ime lokalnog rukovodstva pozvao stanovništvo da bude uzdržano i ne sprečava nikoga da se slobodno kreće, i podsetio da se to isto traži i za Srbe.

Ristić je zatražio da međunarodni mirovnjaci ostave građane da mirno žive i da shvate da se silom ne može nametati političko rešenje Srbima na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.