Redžepi: Ne diskreditovati OVK

Izvor: B92, 17.Mar.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Ne diskreditovati OVK

Priština -- Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio da podržava Euleks povodom hapšenja za ratne zločine, ali da to ne treba da diskredituje OVK.

OVK ne treba da se diskredituje jer je to pokret koji se, kako je naveo, borio za slobodu.

"Mi znamo da je Kosovo vodilo oslobodilački rat, civilno društvo se poštovalo tokom rata, ali ako je neki pojedinac počinio neki zločin neka odgovara lično, ne kao OVK, ne kao pokret koji se borio za oslobođenje", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Redžepi za KIM radio iz Čaglavice.

Komentarišući da je međuuhapšenima i poslanik Skupštine Kosova Fatmir Ljimaj, kosovski ministar je naveo da je Ljimaj ranije oslobođen optužbi pred Haškim tribunalom i da "sada ne bi trebalo da ga pozivaju na odgovornost".

"Euleks ne treba da radi selektivno i pred zakonom svi moraju biti jednaki bez obzira da li je Albanac ili Srbin...I ovo hapšenje juče nije bilo lako, ali mi to prihvatamo i sarađujemo. Dakle, ne mogu se primenjivati dvostruki standardi. Red i zakon mora da se poštuje svuda", rekao je Redžepi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Redžepi: Podržavamo Euleks u hapšenju, ali bez diskreditacije OVK

Izvor: Blic, 17.Mar.2011

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je danas da podržava Euleks povodom hapšenja za ratne zločine, ali je ocenio da to ne treba da diskredituje OVK kao pokret koji se, kako je naveo, borio za slobodu. .."Mi znamo da je Kosovo vodilo oslobodilački rat, civilno društvo se...

Nastavak na Blic...

Čeku: Srbija sponzor hapšenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2011

Bivši komadant OVK-a i premijer, a sada ministar bezbednosnih snaga Kosova, Agim Čeku, izjavio je da je Srbija sponsor ovih hapšenja. On je kazao da je zabrinut što se i dalje podižu optužnice, koje za cilj imaju da kompromituju borbu OVK-a. “Zaboravlja se činjenica da se ovde desio rat,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

REDŽEPI: OVK SE BORIO ZA SLOBODU

Izvor: Kurir, 18.Mar.2011, 08:12

GRAČANICA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je da podržava Euleks povodom hapšenja za ratne zločine, ali je ocenio da to ne treba da diskredituje OVK kao pokret koji se, kako je naveo, borio za slobodu..GRAČANICA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.