Puštanje turskog lekara loša poruka

Izvor: S media, 12.Jan.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštanje turskog lekara loša poruka

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je večeras da je odluka turskog suda kojom je lekar Jusuf Sonmez pušten na slobodu do eventualnog sudjenja za ilegalnu trgovinu i presadjivanje ljudskih organa na Kosovu loša poruka svima onima koji su činili zlodela.

Bogdanović je Tanjugu rekao da se tom odlukom osporavaju napori Euleksa da do kraja rasvetli slučaj ilegalne trgovine ljudskim organima posle operacija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << obavljenih na privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.

"Ovakva odluka je i loša poruka svima koji su činili zlodela da mogu biti na neki način abolirani, bez obzira što se u toj odluci navodi da tužioci Euleksa mogu da dodju u Tursku i ispitaju sve to", kazao je Bogdanović.

Evropa ne sme zataškati zločine nad Srbima

On je dodao da takva odluka, medjutim, ne služi na čast turskim vlastima da se tako ozbiljan slučaj, koji zabrinjava sve gradjane, ne samo u Srbiji i na Kosovu, nego i na celom Balkanu, tako odvija.

Sonmez je medju devet lica protiv kojih se vodi istraga za ilegalnu trgovinu ljudskim organima posle operacija obavljanih na privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.

Turska ne izručuje svoje državljane drugim zemljama, ali dozvoljava da oni učestvuju u saslušanju kada se za to ukaže potreba.

Hirurg Sonmez (53), koji je juče uhapšen u Istanbulu po poternici iz Prištine, i ranije je u Turskoj optuživan da se bavio ilegalnom trgovinom ljudskim organima.

On je na jednom sajtu demantovao optužbe i napao turske medije da protiv njega "vode prljavu kampanju".

Privatnu kliniku "Medikus" pominje i izvestilac Saveta Evrope Dik Marti koji je ukazao na ubistva zarobljenih Srba i vadjenje njihovih organa na Kosovu i u Albaniji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.