Protokol o sardanji sa KPS-om

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protokol o sardanji sa KPS-om

Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je danas da najavljeno potpisivanje protokola o saradnji izmedju misije Euleksa na Kosovu i Metohiji i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije praktično znači "ulaženje u operativno-tehničku sardanju, preko posrednika, sa KPS i kosovskim bezbednosnim snagama".

Janjić je novinarima u beogradskom Medija centru objasnio da će protokol predstavljati tranzicioni papir i da će Euleks sada morati da potpiše Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i sa Kosovom, ali koji ne mora biti identičan u svim tačkama sa protokolom koji bi trebalo da bude potpisan sa Beogradom.

"Za regionalnu poziciju Beograda taj potez je dobar, jer je tim pokazana spremnost Srbije da saradjuje sa EU", ocenio je Janjić napomenuvši da će Euleks predstvljati političko-dipolmatsku i stručnu tranziciju i monitoring.

Prema njegovim rečima, granicu ne kontorliše misija, već KPS i kosovske bezbednosne snage i "istina je da će na kraju u tehničko operativnom smislu srpska policija i KPS morati da saradjuju".

On je ocenio da će protokol doprineti efikasnijem suprotstavljanju švercu, krijumčarenju, trgovini ljudima i ilegalnim prelascima granica ili administrativne linije izmedju Kosova i Metohije i Srbije.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da je "gotovo usaglašen" tekst protokola o policijskoj saradnji sa misijom Euleks na Kosovu i Metohiji i da će u narednom periodu biti i potpisan.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.