Protest u Zubinom Potoku

Izvor: RTS, 21.Jul.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Zubinom Potoku

U Zubinom Potoku održan je protestni skup sa kojeg su Srbi pozvali međunarodnu zajednicu i Euleks da odmah i bezuslovno omoguće da se svi neopravdano okrivljeni Srbi brane sa slobode, a da će, u suprotnom, biti prinuđeni da razmotre prekidanje saradnje sa misijom Euleksa.

Ukoliko se nastavi hajka na Srbe, legalno izabrani poslanici, gradonačelnici, predsednici opštinskih skupština i odbornici će razmotriti svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učešće u svim institucijama na teritoriji Kosova i Metohije, poručeno je sa skupa.

"Kao poslednju meru, ukoliko se ne omogući da se pritvoreni Srbi brane sa slobode, bićemo prinuđeni da svim mirnim i demokratskim sredstvima, iskažemo građansku neposlušnost i razmotrimo dalju saradnju sa Euleks policijom i tužilaštvom na severu Kosova i Metohije", istaknuto je na skupu.

Protestni skup je održan pošto je kosovska policija prošle nedelje pokušala hapšenje sadašnjeg predsednika opštine Zubin Potok Stevana Vulovića i njegovog prethodnika Slaviše Ristića. Optuženi su za opstrukciju.

Protestni skup "Svi smo isti ko je od nas sledeći", trajao je pola sata, a za to vreme saobraćaj na putu Mitrovica–Ribariće bio je u prekidu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.