Izvor: B92, 03.Avg.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Sabitu Geciju

Kosovska Mitrovica -- Sabitu Geciju, osumnjičenom da je od 1998. do 1999. počinio ratni zločin, produžen je pritvor za još mesec dana.

Saslušanje u vezi sa produžetkom pritvora održano je u Okružnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja KIM radio iz Čaglavice.

Gecija je 6. maja ove godine uhapsio Euleks.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević je za taj radio rekla da se slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosi na Euleksovu istragu u vezi sa mogućim maltretiranjem osoba u objektima OVK na severu Albanije, za vreme konflikta na Kosovu od 1998. do 1999. godine.

"Do sada nije uspostavljenja nikakva veza sa navodima o takozvanoj trgovini organima u žutoj kući", rekla je Gudeljevićeva i dodala da je u vezi sa istim slučajem identifikovano još dvoje osumnjičenih.

"Drugi osumnjiceni u istom predmetu je takodje zadržan u pritvoru, dok je treći osumnjičeni na slobodi i za njim se još traga", rekla je Gudeljevićeva.

Euleks je saopštio da se očekuje da tužilac iz kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova uskoro podnese optužnicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.