Problem je ambijent u kome radi Euleks

Izvor: Beta, 12.Feb.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem je ambijent u kome radi Euleks

KOSOVSKA MITROVICA, 12. februara 2011. (Beta) - Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je u subotu da Euleks može da zaštiti svedoke u istrazi o trgovini organima na Kosovu, dok je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ocenio da je problem u atmosferi u kojoj Euleks treba da radi.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević istakla je da Euleks ima puno poverenje u Jedinicu za zaštitu svedoka, kao i da je ta jedinica "već dokazala da je sposobna da se bavi osetljivim i slučajevima visokog profila".

"Ta jedinica može da bude proširena zavisno od obima i složenosti bilo koje zvanične istrage, a sada imamo veliki broj iskusnih i nezavisnih tužilaca koji su sposobni da vode veoma složene istrage", rekla je Gudeljević.

Vekarić je, gostujući sa Gudeljević na zvečanskoj televiziji "Most", precizirao da ne dovodi u pitanje profesionalnost Euleksa, već činjenicu da "osoblje koje radi za Euleks može da dostavlja informacije mogućim osumnjičenima".

Povod za gostovanje Vekarića i Gudeljević je intervju od subote izvestioca Saveta Evrope Dika Martija slovenačkom dnevniku "Delo" u kome je kazao da su "svi znali šta je Tači radio".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problem je ambijent u kome radi Euleks

Izvor: NaDlanu.com, 12.Feb.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 12. februara 2011. (Beta) - Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je u subotu da Euleks može da zaštiti svedoke u istrazi o trgovini organima na Kosovu, dok je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ocenio da je problem u atmosferi u kojoj Euleks treba da radi....

Nastavak na NaDlanu.com...

EULEKS MOŽE DA ZAŠTITI SVEDOKE

Izvor: Kurir, 13.Feb.2011, 15:10

PRIŠTINA - Portparol EULEKS Irina Gudeljević izjavila je da Misija Evropske unije (EU) može da zaštiti svedoke u istrazi o trgovini organima na Kosovu, prenosi KiM Radio...Ona je rekla da Misija EU ima puno poverenje u Jedinicu za zaštitu svedoka, kao i da je ta jedinica "već dokazala da je sposobna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.