Izvor: B92, 11.Jan.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoren lekar u aferi "Medikus"

Istanbul -- Turska policija pritvorila je u Istanbulu doktora Jusefa Sonmeza, osumnjičenog da je učestvovao u trgovini organima na Kosovu.

Sonmeza se sumnjiči da je izveo više desetina operacija na Kosovu u okviru međunarodne mreže koja je, kako se veruje, trgovala ljudskim organima.

Turska novinska agencija Anadolija javila je da policija saslušava Sonmeza, preneo je AP.

Sudija Euleksa Džonatan Ratel rekao je početkom januara da su siromašnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudima, koji su transportovani na Kosovo iz inostranstva, davana lažna obećanja da će dobiti novac za svoje organe, koji su potom prodavani na crnom tržištu i presađivani bogatim pacijentima.

Ratel je 7. januara nastavio u Prištini saslušanje sedmoro ljudi sa Kosova, optuženih da pripadaju međunarodnoj mreži uključenoj u trgovinu ljudskim organima i tada naveo da je Sonmez bio ključni hirurg u operacijama koje su obavljane na privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.