Izvor: B92, 27.Avg.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština ne menja ime carine

Beograd -- Kosovski zvaničnici su odbili predlog po kome bi za prihvatanje ulaska robe na teritoriju Srbije trebalo da se ispred naziva "Carina Kosova" doda naziv Euleksa.

Portparol kosovske vlade Memlji Krasnići je prištinskim medijima rekao da Kosovo ni po koju cenu neće praviti kompromis sa svojim statusom.

"Kosovske institucije su odlučne da ne prihvate nijedan kompromis takve vrste. Vreme za prihvatanje predloga koji dolaze iz Beograda je prošlo", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Krasnići.

Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je tokom posete šefa UNMIK-a Lamberta Zanijerija Beogradu da je Srbija spremna za kompromis u ostvarivanju CEFTA sporazuma pod uslovom da se umesto pečata Carina Kosova, koristi pečat Euleks - Kosovo Carina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.