Pretres kuće pripadnika bivše OVK

Izvor: S media, 12.Maj.2010, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres kuće pripadnika bivše OVK

Euleks policija je danas pretresla kuću bivšeg pripadnika "Oslobodilačke vojske Kosova" (OVK) Džemšita Krasnićija u Prizrenu, koji se sumnjiči za ratne zločine, izjavila je portparol Euleksa Kristina Herodes.

Ona je, u izjavi kosovskim medijima, rekla da u trenutku pretresa Krasnići nije bio kod kuće, a porodica Krasnićija je navela da je pretres izvršen na osnovu odluke Okružnog Suda u Mitrovici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Istraga se vodi za ratni zločin. Ovoliko mogu da vam kažem u ovom trenutku, pošto je istraga u toku i ne mogu iznositi ostale detalje. Ukoliko bude bilo nešto više, mi ćemo blagovremeno obavestiti javnost”, rekla je Herodes.

Tokom akcije Euleks policije, nije bilo uhapšenih ali je konfiskovano nešto opreme i uniforme Džemšita Krasnićija, koji je savetnik u Skupštini opštine Prizren iz redova Demokratske partije Kosova.

Protiv ove akcije Euleksa reagovala je Organizacija Ratnih veterana OVK u Prizrenu, koja je postupak policije evropske misije na Kosovu nazvala “iskvarenim činom”.

“Svim ratnicima OVK je dato do znanja da ova misija našu čistu borbu smatra kao zločin i nema nikakvu vrednost”, navodi su reakciji veterana OVK, koja traži od Euleksa da prestane sa ovakvim postpucima protiv "boraca OVK".

Ova organizacija navodi da je Euleks "izvršio težak pretres koji je uplašio stanovnike naselja 'Dževat Beriša', demolirajući skoro sav nameštaj po kući".

Portparol kosovske policije Baki Keljani je potvrdio da ta policija nije učestvovala u akciji sa Euleks policijom i da nije imala informacija u vezi s tom akcijom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.